Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

9:23 μ.μ.
Η σύμβαση παραχώρησης του Ασύρματου(υπόλοιπο-τελευταίο τμήμα) και η αξιοποίηση του από τον Δήμο μας,έχει έναν χρονικό ορίζοντα,πέντε χρόνων,για την υλοποίηση του έργου.
Είναι φανερό ότι η δημοτική πλειοψηφία που θα προκύψει,από τις εκλογές που έρχονται,θα έχει και την ευθύνη υλοποίησης του.
Είναι κρίσιμο ζήτημα,ποια θα είναι αυτή η πλειοψηφία,τι θέληση  και τι όραμα έχει τόσο για το πάρκο του Ασυρμάτου,όσο και για τον Δήμο μας συνολικά.

Για την ίδια την σύμβαση παραχώρησης,υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν δημόσια.

Πρώτο ζήτημα,κατά την γνώμη μου,είναι ότι η σύμβαση ορίζει,ότι το πάρκο πρέπει να λειτουργεί και με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια,ώστε να εξασφαλίζει έσοδα για την λειτουργία του.Αυτή η συζήτηση μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει.

Δεύτερο ζήτημα,είναι ο οργανισμός διαχείρισης του πάρκου.Είναι αδιευκρίνιστος ο ρόλος του.Πως θα ορίζεται-εκλέγεται? Ποια  θα είναι η σχέση του με την κοινωνία κ τις συλλογικότητες?Πως θα εξασφαλιστεί το βασικό έτοιμα της κοινωνίας μας για ΠΡΆΣΙΝΟ ΑΣΎΡΜΑΤΟ,ΑΝΟΙΚΤΌ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ?

Τρίτο ζήτημα είναι ο χώρος του πέτρινου κτιρίου,το όποιο παραμένει με βάση την σύμβαση στη κυριότητα της πολεμικής αεροπορίας- υπουργείο εθνικής Άμυνας.
Εύκολα αναρωτιέται ο καθένας,γιατί όχι στη κυριότητα του Δήμου μας,με γραπτή συμφωνία και σε συνεργασία να διαμορφωθεί σε μουσείο.αεροπλοΐας,όπως ορίζει η σύμβαση.

Το ζήτημα αυτό,της εξαίρεσης του πέτρινου κτηρίου,χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή,γιατί από την σύμβαση προκύπτει,ότι η εξαίρεση αφορά και τον περιβάλλοντα χώρο.Χωροταξικά ποιος είναι αυτός ο χώρος?Για πόση έκταση πρόκειται?
Για όλους εμάς που ζούμε  και αναπνέουμε στο πάρκο του Ασύρματου,που συναντιόμαστε,δημιουργούμε και αγωνιζόμαστε,ο Ασύρματος πρέπει και μπορεί να είναι προσβάσιμος και λειτουργικός σήμερα,αύριο κάθε μέρα.
Χρειάζεται βούληση,θέληση,και αποφασιστικότητα να αντιμετωπιστούν προβλήματα που χρονίζουν.
Ένα τμήμα του πάρκου,δημόσιος χώρος,λειτουργεί αρκετά χρόνια,με ευθύνη αυτών που ασκούσαν και αυτών που ασκούν διοίκηση στο Δήμο μας,σαν αποθήκη του Δήμου,περιφραγμένη με συρματόπλεγμα.Υπάρχουν τόσοι πολλοί ελεύθεροι χώροι στο Δήμο μας που θυσιάζουμε και κάποιους?
Γιατί αυτή η εικόνα υποβάθμισης της περιοχής?

Η πρόσβαση από την Φιλικής Εταιρίας στο παρκο είναι δύσκολη,και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αδύνατη.Τα συρματοπλέγματα έπεσαν πριν τέσσερα χρόνια ,με τα τσιμεντένια τι θα γίνει?
Τι σκεφτόμαστε για τα τετρακόσια, δέντρα που φυτεύτηκαν από τους κατοίκους όλα αυτά τα χρόνια?Τι ευθύνη αναλαμβάνουμε για να είναι ο χώρος καθαρός για να μπορούν να ποτίζονται τους επόμενους μήνες?
Τα φώτα θα χαμηλώσουν μετά της 25 Μαΐου και η σκηνή θα μείνει άδεια?

ΠΡΟΣΟΧΗ.
Απο την Δημοτικη Αρχη που θα επιλεξουμε θα κριθουν πολλα.
Μιχάλης Τζιμας
Υπ. δημοτικός σύμβουλος
ΜΕΤΕΧΩ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου