Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

9:40 μ.μ.



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ «ΔΗΘΕΝ» ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ  Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 

Σχετικά με την επιστολή που έστειλε στην δημοτική μας κίνηση ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου μας για την προωθούμενη «δήθεν» αξιολόγηση, ενημερώνουμε το Σύλλογο και τους δημότες της πόλης μας για την θέση μας.

Η νέα μέθοδος «αξιολόγησης» που προάγει ο Ν. 4250/2014 είναι άλλο ένα μνημονιακό αντεργατικό μέτρο που αποσκοπεί στην μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα και των Ο.Τ.Α στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Στοχεύει στην αντικατάσταση των «ακριβών» εργαζομένων των 800 και 900 ευρώ με «φτηνούς» «ωφελούμενους» ή ενοικιαζόμενους εργαζόμενους που θα εισπράττουν βοήθημα αντί μισθού και δεν θα έχουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η Ριζοσπαστική-Οικολογική Κίνηση Πολιτών «Μετέχω» εκφράζει τη ριζική της διαφωνία στην εφαρμογή των διατάξεων του παραπάνω νόμου, απαιτεί να μην υπάρξει  απόφαση επιμερισμού της ποσόστωσης, όπως ζητά η μνημονιακή κυβέρνηση και ζητά να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο, ότι ο δήμος Αγίου Δημητρίου δεν θα υποβάλει σε «κανιβαλισμό» τους εργαζόμενους του δήμου εφαρμόζοντας τον Ν. 4252/2014 και την «προσχηματική» αξιολόγηση του προσωπικού και να ζητά την κατάργηση του παραπάνω νόμου.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο Σύλλογο Υπαλλήλων του δήμου Αγίου Δημητρίου και  καλούμε την κοινωνία του Αγίου Δημητρίου να υποστηρίξει τους εργαζομένους. Καλούμε επίσης και ττους εργαζόμενους να επιδείξουν πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ τους, αντιστεκόμενοι στις πιέσεις που θα δεχθούν για την εφαρμογή των παραπάνω.

http://metexo.blogspot.gr 
  
http://facebook.com/metexoE-

mail: metexo.agdimitrios@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου