Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

8:43 μ.μ.


15/9/2014

Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Φούχτελ με τις ευλογίες του Υπουργού Εσωτερικών έστειλε στους Δήμους ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο, λίγο-πολύ, καλούνται να του καταθέσουν όλα τα στοιχεία της περιοχής τους .
Το πρώτο δισέλιδο εστιάζει στην «ταυτοποίηση» των δήμων: εάν ο δήμος είναι αγροτικός, τουριστικός, ορεινός κ.λπ., τα πλεονεκτήματα της περιοχής, το είδος των συλλόγων που υπάρχουν κ.ά. Στο επόμενο 6σέλιδο ζητείται να καταγραφεί το σύνολο των κατοίκων, κατηγοριοποιημένο σε ηλικιακή κατανομή πραγματικού πληθυσμού, έως και στοιχεία πληθυσμού ΑμεΑ, αστέγων, Ρομά και μεταναστών εκτός Ε.Ε. Επίσης, ζητούνται στοιχεία για τις υποδομές του κάθε δήμου στους τομείς των μεταφορών, της εκπαίδευσης, της υγείας, του τουρισμού, της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, του περιβάλλοντος και, μεταξύ άλλων, τις υποδομές, ορυκτό πλούτο, την πολιτιστική δραστηριότητα, τα απορρίμματα του Δήμου (στα οποία βέβαια δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο ερωτηματολόγιο αφού εκεί είναι τα πολλά λεφτά). Στην ουσία ο κ. Φούχτελ, έχοντας «βάλει στο μάτι» τη δημόσια περιουσία, διεξάγει για λογαριασμό γερμανικών συμφερόντων, μέσω των Αυτοδιοικητικών φορέων της χώρας, έρευνα αγοράς, αντιμετωπίζοντας τον τόπο μας ως αποικία με την ανοχή της μνημονιακής συγκυβέρνησης, η οποία όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά ανοίγει και το δρόμο.
Πώς τοποθετούνται πάνω σε αυτή την πρωτοβουλία – που αποκαλύπτει το πραγματικό περιεχόμενο της “φιλίας” του κ. Φούχτελ και προσβάλλει βαθύτατα την ελληνική Αυτοδιοίκηση και την αυτονομία της – οι δήθεν «ανεξάρτητοι» και υπέρμαχοι της «ακομμάτιστης Αυτοδιοίκησης» Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες

Η δημοτική παράταξη ΜΕΤΕΧΩ καλεί την δημοτική αρχή να επιστρέψει το ερωτηματολόγιο ως απαράδεκτο , θέτει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο καλώντας τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση και καλεί τους δημότες να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών και περιφερειακών υπηρεσιών, τις υποδομές και τα κοινωνικά αγαθά της περιοχής μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου