Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

3:49 μ.μ.
Ως «νέο μνημόνιο» χαρακτήρισε ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας που θα κατατεθεί στη Βουλή. Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις ρυθμίσεις που αφορούν τα εργασιακά, οι οποίες, όπως σημείωσε, μετατρέπουν την Ελλάδα σε «εργασιακό Νταχάου».
Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, «κυβέρνηση και τρόικα προωθούν τον πιο ακραίο, επιθετικό, αναχρονιστικό νεοφιλελευθερισμό στη Διοίκηση και τις εργασιακές σχέσεις. Δημιουργούν ένα κράτος- παρία (rogue) με τον βίαιο ακρωτηριασμό του, την κατάργηση των βασικών κοινωνικών υποδομών και την παράδοση πολλών κρίσιμων κρατικών λειτουργιών στο ιδιωτικό νομαδικό κεφάλαιο».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως στον τομέα των εργασιακών σχέσεων ολοκληρώνεται η επίθεση που δεν έχει προηγούμενο στον πλανήτη, «αφού το νέο μνημόνιο:
-Επιβάλλει το σύστημα του καθαρού κατώτατου μισθού («single minimum wage system») χωρίς προσαυξήσεις και επιδόματα λόγω σπουδών, οικογένειας, προϋπηρεσίας κ.ά.
-Καταργεί την παραδοσιακή διμερή εργασιακή σχέση (εργοδότης-εργαζόμενος) και τη μετατρέπει σε τριμερή (εργοδότης-Εταιρία Ενοικίασης (ΕΠΑ)-εργαζόμενος), στα πλαίσια της οποίας ο εργαζόμενος ουδέποτε θα δημιουργεί δικαιώματα.
-Μειώνει στο μισό τις επικουρικές συντάξεις προαναγγέλλοντας την κατάργησή τους και εφαρμόζοντας τη «ρήτρα θανάτου» (άρθρο 42 ν.4052/2012*) και άλλες απάνθρωπες αρχές για σύγχρονο ευρωπαϊκό σύστημα συντάξεων
-Καταργεί ασφαλιστικές εισφορές στα πλαίσια της εξίσωσης μισθών και εισφορών με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία (ν. 4046/2012, σελ. 713) στερώντας πολύτιμους κοινωνικούς πόρους από τα Ταμεία σε μία περίοδο προϊούσας κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος με επιλογή δανειστών και κυβέρνησης.
-Καταργεί επιδόματα δεκαετιών (γάμου, τέκνων, μητρότητας, στράτευσης κατάρτισης κ.ά.) που στήριζαν οικονομικά τα μέλη των πιο φτωχών οικογενειών».
Απο το eklogika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου